Кметът на община Елхово Петър Киров обяви 9 ноември за

...
 Кметът на община Елхово Петър Киров обяви 9 ноември за
Коментари Харесай

Ден на траур в Елхово в памет на убития граничен полицай

 Кметът на община Елхово Петър Киров разгласи 9 ноември за Ден на печал в памет на починалия при престрелка край границата 32- годишен служител на реда Петър Бъчваров. Той беше смъртоносно ранен вечерта в понеделник, при опит да спре влизането на незаконни мигранти в България, в региона на село Голям Дервент.
 
32-годишният младши контрольор Петър Бъчваров беше погубен по време на обход на преградното оборудване на българо-турската граница. Заедно със собствен колега- военнослужещ, се натъкват на пробив в оградата. При огледа полицейският чиновник е ранен смъртоносно от патрон, изстрелян от Турция. Разследването на трагичния случай продължава втори ден.
 
Турските управляващи са задържали двама души, а България чака информация за разпитите им и покана в следствието да се включат и наши специалисти. От окръжната прокуратура в Ямбол е формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител за причиняване на гибел на длъжностно лице.
 
Към момента няма изясненост дали правосъдният развой ще бъде гледан в България. В памет на младши контрольор Петър Бъчваров през днешния ден националният байрак на всички общински здания в Елхово ще бъде свален на половина. Посмъртно той ще бъде награден с почетния знак на Министерство на вътрешните работи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР